Het bedrijfWij zijn Van Ginkel fruitteeltbedrijf in Achterveld, een bedrijf dat zich bezighoudt met de teelt van blauwe bessen, pruimen en – als de zomer meezit – vijgen.

De nadruk ligt op de bessenteelt, want die hebben wij op de grootste schaal aangeplant. Het oogstseizoen van de blauwe bessen loopt van ruwweg begin juli tot eind augustus. Dit kan per jaar licht verschillen.

Met de vijgenteelt zijn wij vooralsnog vooral aan het zoeken naar vijgen die in ons klimaat goed rijp worden (zie pagina ‘vijgen’) en voor het tijdstip van rijpen van de verschillende pruimensoorten die wij telen, kunt u kijken onder het kopje ‘pruimen’.

Verkoop en openingstijden
Ons fruit verkopen wij rechtstreeks aan de consument. 

Plukkers

Hierdoor kunnen wij een mooie kwaliteit aanbieden tegen een redelijke prijs. In de oogstmaanden (juli en augustus) kunt u van maandag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur terecht bij onze verkoopkraam. Wij starten de verkoop dan om 13:00 uur. Sluitingstijd is wel dezelfde als de andere dagen (let op: op zondag zijn wij gesloten).

Zelf plukken
U kunt bij ons zelf uw eigen bessen plukken. Dat kan van maandag tot en met zaterdag tijdens onze openingstijden. Ons bedrijf is in de zomer goed herkenbaar door de blauwe netten die voorkomen dat vogels de oogst opeten.

Huisdieren
Het is niet toegestaan om huisdieren mee het veld in te nemen tijdens het zelfplukken. Het meenemen van bijv. een hond achten wij niet hygiënisch.

Locatie
Wij zijn gevestigd aan de Emelaarseweg op nummer 5. Dat is in het buitengebied tussen Leusden, Achterveld en Hoevelaken, oostelijk gelegen van Amersfoort. Zie het kaartje bij de contactgegevens.

Laatste nieuws

Zelf bessen plukken

In de week van 29 augustus tot en met 3 september is zelf bessen plukken mogelijk in de middag van 14:00 tot 17:00 uur.

Dat is - gelet op het aangename weer dat wordt verwacht - de beste tijd van de dag om te plukken. In de ochtenden van eind augustus zijn de bessen en de struiken vaak nat van de dauw.

 

Facebook

Vakantiewerk

Image00027

Het oogstseizoen van de blauwe bessen loopt van ruwweg begin juli tot de laatste week van augustus, dit kan per jaar licht verschillen. Vorig jaar bijvoorbeeld was het door het warme weer wat eerder dan de jaren ervoor.

De bessen worden voor een groot gedeelte geplukt door vakantiekrachten. We hebben daarom elk jaar veel mensen nodig die ons helpen de klus te klaren.

Zorg er wel voor dat je weet wanneer je op vakantie gaat als je je opgeeft. We verwachten namelijk dat je regelmatig komt werken in de periode die je hebt opgegeven. Dat wil niet zeggen dat je er persé elke dag moet zijn want we werken meestal in de ochtend vanaf ongeveer negen uur tot rond de middag. Langer mag natuurlijk ook, maar op die manier kun je in de middag andere dingen plannen die ook leuk zijn om te doen in de vakantie.

 

Aanmelden voor vakantiewerk 2023 is mogelijk.

Pruimen zijn erg gezond…

pruimen-&-gedroogde-pruimen-gezondSuperfruit is een heuse rage. Superfruit zou kanker en andere ziekten bestrijden doordat het ontzettend rijk is aan antioxidanten. Enkele voorbeelden van superfruit zijn blauwe bessen, granaatappels, graviola, gojibessen, Afrikaanse mango’s, mangostenen, açaí-bessen, zwarte bessen en frambozen. Helaas zijn deze fruitsoorten doorgaans erg duur en bovendien moeilijk verkrijgbaar. Maar vrees niet, want er is een makkelijk, goedkoop en bovendien gezond alternatief… Pruimen blijken namelijk gezonder te zijn dan nagenoeg alle andere fruitsoorten.

Bron: www.gezondr.nlgezondr.nl

Blauwe bessen supergezond...

Blauwe bessenWat vrijwel in ieder artikel over blauwe bessen naar voren komt, is het hoge aantal antioxidanten. Deze zijn belangrijk voor ons, het beschermt ons lichaam tegen schade door vrije radicalen, onstabiele moleculen die de celstructuur kan beschadigen en die bijdragen aan veroudering en ziekten. Van de bosbes wordt aangenomen dat deze de hoogste concentratie antioxidanten bevat van alle geconsumeerde fruit maar ook groenten. Wat de blauwe bes zo bijzonder maakt is het antioxidant stofje flavonoïden.

Bron: www.moniquevandervloed.nl

Hoe gezond zijn vijgen?

vijgen 1014x410Rond het jaar 100 na Christus beschreef een Romeinse schrijver de vijg al als versterkend middel. Er werd toen namelijk geloofd dat deze fruitsoort jongeren sterker kon maken en ouderen gezonder kon maken.

Doordat vijgen zo geliefd waren, werd er geprobeerd om ook andere landen kennis te laten maken met deze fruitsoort. Rond 800 na Christus werden er daarom ook vijgen naar Nederland gebracht. Men kwam er echter al snel achter dat vijgen niet tegen het koude klimaat kunnen, waardoor de poging mislukte. 

Bron: www.puurfiguur.nl

Back to Top