De bessen die wij in de zomer aan u verkopen, zijn van verschillende rassen. Deze rassen lijken allemaal sterk op elkaar, maar verschillen toch in smaak en toepassingsmogelijkheden. Daarom volgt nu een omschrijving van onze rassen. Het bessenseizoen loopt zo’n anderhalve maand, omdat de verschillende rassen niet precies tegelijk rijp zijn. Zo hebben wij de Huron, een Amerikaans ras dat vroeg, begin juli, rijp is. Deze bes is wat zoeter van smaak en erg lekker om vers te eten.

Wat later is de Elisabeth. Deze bessen zijn wat beperkt houdbaar, maar wel lekker zoet van smaak. Zij kunnen vaak al in juli geoogst worden, maar ook nog begin augustus.

Dan is er de Brigitta Blue. Deze bes heeft een lekkere smaak en is ook nog eens goed houdbaar. U kunt de Brigitta Blue bij ons kopen circa eind juli/begin augustus.

Zoals u misschien heeft gelezen, zijn de vroegere bessensoorten over het algemeen zoeter van smaak. Mocht u nu houden van een lekkere frisse bes met een intense smaak, dan zijn de late rassen Elliot en Liberty echt iets voor u. Met name de Elliot is wat minder zoet, maar smaakt ook goed en is geschikt voor gebruik in desserts of gebak. Vooral de Liberty smaakt erg goed.

We geven bij de verkoop aan welke bessen we op dat moment aanbieden. U kunt natuurlijk ook altijd komen proeven om te vergelijken voordat u een keuze maakt.

Antioxidanten

Wat vrijwel in ieder artikel over blauwe bessen naar voren komt, is het hoge aantal antioxidanten. Deze zijn belangrijk voor ons, het beschermt ons lichaam tegen schade door vrije radicalen, onstabiele moleculen die de celstructuur kan beschadigen en die bijdragen aan veroudering en ziekten.

Van de bosbes wordt aangenomen dat deze de hoogste concentratie antioxidanten bevat van alle geconsumeerde fruit maar ook groenten. Wat de blauwe bes zo bijzonder maakt is het antioxidant stofje flavonoïden.

Bron: www.moniquevandervloed.nl

Producten